Informatie

Is jouw website al klaar voor 2018

5 eigenschappen waar jouw website in 2018 toch echt aan moet voldoen

 

Er zijn twee soorten websites
Websites die goed gevonden worden in Google en websites die alleen bezocht worden omdat iemand via een advertentie, visitekaartje of reclamebord daar terecht is gekomen.
De ontwikkelingen in Google gaan op dit moment zo snel dat jouw website in 2018 hoogstwaarschijnlijk aan vervanging toe is. Die mooie website die in 2017 nog op de eerste pagina van Google te vinden was, kan in 2018 zomaar door een concurrent voorbijgeschoten worden.

Hieronder staan vijf eigenschappen waar jouw website in 2018 “toch echt aan moet voldoen. Dan kun je daarop letten wanneer je een nieuwe website laat bouwen/creëren.

1. Inhoud

De zoekmachine van Google heeft zich door de jaren heen steeds verder ontwikkeld. De zoekmachine is in staat om een stuk tekst niet alleen op woorden te sorteren, maar ook om de context waarin ze geplaatst zijn, in zijn geheel te begrijpen.
Daarmee is het belang van een inhoudelijk, goed onderbouwde tekst op je website enorm toegenomen. Goed verzorgde teksten die aansluiten bij de behoefte van jouw klanten zijn daarom essentieel. Naast inhoudelijk sterke teksten zou iedere pagina SEO-geoptimaliseerd moeten worden. Daarbij moet je denken aan zoekwoorden in de tekst, interne linkjes, alt-tags en dergelijke.

2. Mobiel

Google Nederland verkondigde in augustus 2017 dat er in Nederland voor het eerst meer in Google gezocht werd op een mobieltje dan op een computer. Er zijn heel wat websites waarbij de bezoekersstatistieken uitwijzen dat ruim zeventig procent van de websitebezoekers via een smartphone inlogt. Zorg er daarom voor dat je nieuwe website volledig mobiel responsief is. Een aparte app  of een website-ontwerp dat je met je vingers groter moet maken om het goed te kunnen lezen op je mobieltje, is al lang niet meer van deze tijd.

3. Snelheid

Mensen lijken online steeds ongeduldiger te worden. Een website die niet snel genoeg laadt, zal in een zeer rap tempo zijn potentiële bezoekers verliezen. Binnen vier seconden ben je zomaar dertig procent van je potentiële bezoekers kwijt. Die hebben dan al doorgeklikt naar de website van je concurrent. Het optimaliseren van de websitesnelheid begint bij het verkleinen van de grootte van je fotobestanden.  De kwaliteit van je hosting mag in deze context ook niet ontbreken. Ook die speelt een rol bij de snelheid waarmee jouw website geladen wordt.

4. https:

Https: verwijst naar een beveiligingsprotocol op je website. Door dat protocol kunnen kwaadwilligen niet meelezen bij het invullen van gegevens op jouw website. Https: is herkenbaar aan het bekende slotje in het venster van je browser.

Je zou kunnen denken dat wanneer je helemaal geen invulvelden op je website gebruikt, dat je dan geen https: nodig hebt. Dat is ten dele waar. Sommige browsers geven echter een waarschuwing bij een website die nog gebruik maakt van http: en niet van https:. Die waarschuwing wijst de bezoeker op het feit dat de verbinding met de website in dat geval niet veilig is. Dat geeft de bezoeker geen fijn gevoel. En dat wil je voorkomen.
Bovendien lijkt het erop dat Google bij de ranking van websites de voorkeur geeft aan https:. Het aantal websites op de eerste pagina van Google met https: is opvallend hoog.

5. Gebruiksgemak

Jarenlang is het uiterlijk de alles bepalende factor geweest bij het beoordelen van websites.
Door het groeiende gebruik van smartphones wordt het uiterlijk van een website op de achtergrond gedrukt. Op een klein schermpje zoals dat van een smartphone, is duidelijkheid en gebruiksgemak vele male belangrijker dan het uiterlijk. Blijf daarom niet star vasthouden aan wat jijzelf mooi vindt. Je eigen smaak is bij voorbaat al niet dezelfde als die van alle bezoekers. Wat jij er mooi uit vindt zien, vinden anderen weer lelijk. Die strijd ga je echt nooit winnen.

Denk ‘mobile first’.

 

Informatie

 

 

 

Lees meer »

 

Wanneer je website niet presteert volgen hier een aantal tips die je toe kunt passen voor hogere zoekmachine resultaten, bezoekersloyaliteit en meer verkopen.

Verwijder overbodige onderdelen

Elk onderdeel op je website probeert de aandacht van de bezoeker te trekken. Dit zorgt ervoor dat het uiteindelijke doel misschien wel nooit bereikt wordt. Is die welkomstboodschap wel nodig? Worden die knoppen en functies eigenlijk wel gebruikt? Verwijder alle overbodige functies zodat het hoofddoel niet over het hoofd wordt gezien!

Update je informatie

Zorg dat tijdgerelateerde informatie ook echt bij de tijd is. Wanneer je niet de mogelijkheid hebt om regelmatig te updaten zorg dan dat je zo min mogelijk gebruik maakt van tijdgerelateerde informatie.

Maak de tekst leesbaar

Grote blokken met tekst zijn moeilijk om te lezen en nodigen ook niet uit om verder te lezen. Verdeel grote stukken tekst in leesbare alinea’s.

Bekijk je lettertypes

Zorg ervoor dat je website een uniformiteit uitstraalt. Dit betekent dezelfde lettertype en dezelfde lettergrootte.

Voeg regelmatig nieuwe content toe

Zorg ervoor dat je regelmatig nieuwe content toevoegt om je bezoekers tevreden te stellen. Een bijkomend voordeel is dat het regelmatig updaten van je website voor hogere resultaten bij de zoekmachines zorgt.

Maak je afbeeldingen zoekmachine vriendelijk

Zorg dat je een ankertekst ingeeft bij alle afbeeldingen die je op de website plaatst voor hogere zoekmachine resultaten.

Verwijder flashy onderdelen

Flashy content (bewegende onderdelen, muziek enz.) irriteert vaak de bezoeker. Wanneer je bezoekers iets duidelijk wil maken zorg dan voor een verrassende tekst.
Repareer of verwijder gebroken links
Kijk alle links op je website na om te kijken of dat ze nog werken.

 

informatie

 

Lees meer »

Verkooptruc domeinnamen

Je bent nog niet zo lang geleden begonnen met je eigen bedrijf en hebt direct een website gelanceerd. Je hebt een domeinnaam gekozen en geregistreerd waardoor potentiële klanten direct weten wie jij bent en wat jij doet. Je richt je vooral op Nederlandse klanten, dus je hebt alleen de domeinnaam met de .nl-extensie genomen. Mocht je ooit internationaal aan de slag gaan, dan kan je altijd nog een .com-versie registeren. Een mooie droom, maar misschien iets voor de toekomst.

Dan word je ineens gebeld door een bedrijf dat zich bezighoudt met de controle op dubbele domeinnaamregistraties, of zoiets. Er schijnt een probleem te zijn. Geloof het of niet, er is een bedrijf dat heeft aangegeven een website te willen beginnen met dezelfde domeinnaam als jouw bedrijf, maar dan op de .com-extensie. Dat is slecht nieuws. Maar, gelukkig heeft de man die je aan de lijn hebt de oplossing ook meteen voor handen. Oef. Jij schijnt een ‘eerste registratierecht’ te hebben

Vaak wordt er - om de druk op te voeren - ook verteld dat dit 'andere' bedrijf in dezelfde sector en soms zelfs in dezelfde plaats als jou wil gaan opereren, maar dat zij verplicht zijn jou dit te melden. Om te voorkomen dat het andere bedrijf jouw .com-domeinnaam registreert, bieden ze jou een mogelijkheid om de domeinnaam zelf te kopen, meestal voor meerdere jaren.

Domeinnaamfraude

In de meeste gevallen is er helemaal geen bedrijf dat jouw domeinnaam wil registreren. En mocht dit wel waar zijn, dan is er niemand verplicht om dit aan jou te melden; elke niet bezette domeinnaam is voor iedereen vrij te registreren. Het bedrijf waardoor jij wordt gebeld, probeert met de gegevens die ze vinden op jouw website een geloofwaardig verhaal te creëren. Met dit verhaal en de mededeling dat een snelle reactie noodzakelijk is, zetten ze jou voor het blok. Ze bieden jou bijvoorbeeld de mogelijkheid om tegen een veel te hoge maandprijs de domeinnaam zelf voor 5 of 10 jaar te registreren. Jij zit dan vast aan een meerjarig, veel te duur contract en de vraag is of je überhaupt eigenaar wordt van de domeinnaam.

Mocht je benaderd worden door een bedrijf met een vergelijkbaar verhaal, trap hier dan dus niet in. In de meeste gevallen is het erg onlogisch dat er een ander bedrijf precies dezelfde domeinnaam als jou wil gebruiken en is dit een poging om paniek bij jou te zaaien, zodat jij de .com domeinnaam bij hen registreert.

Het komt voor dat ze jouw domeinnaam met bijvoorbeeld .com toch registreren, om jou alsnog over de streep te trekken.

Nogmaals trap er niet in, je raakt alleen maar geld kwijt

Wat moet je doen:

Vraag de naam van het bedrijf en met wie jij spreekt, je hebt het niet goed verstaan.  
Vraag om een telefoonnummer zodat je eventueel terug kunt bellen. Bel daarna de politie en informeer ze over deze domeinfraude.

En denk; ”laat ze er gelukkig mee worden” 

 

informatie

 

Lees meer »

Wil je weten hoeveel bezoekers er op jouw website komen en waar al deze bezoekers vandaan komen? En je wil een veilige teller voor https
Meld je dan aan voor een eigen gratis statistieken teller bij https://www.jouwstats.nl

Er wordt bijgehouden van welke websites jouw bezoekers komen, uit welke zoekmachines ze afkomstig zijn en met welke zoekwoorden ze jouw website vinden, welke internet browsers ze gebruiken en welk besturingssysteem en resolutie ze gebruiken.
Erg handig dus.

 

informatie

 

Lees meer »

 

Heb je een persoonlijk profiel, dan kun je een zakelijke pagina maken. Daar kun je dan klanten en je doelgroep enthousiast maken om fan te worden van je pagina. Niet alle fans van de pagina zien jouw berichten. Ieder bericht wordt maar aan een deel van je fans getoond. Hoe actiever je bent en je fans op jouw pagina zijn, des te meer fans krijgen het bericht te zien.

 

Facebook advertenties

Wil je sneller vooruit met je pagina of een product of dienst promoten dan kun je denken aan advertenties binnen Facebook.
Er zijn verschillende vormen van advertenties op Facebook.

Het voordeel van adverteren in Facebook is dat je heel goed kunt specificeren wie de advertenties te zien krijgen. Je kunt vooraf instellen in welk land, plaats en regio, geslacht, interesse, vrienden van…. jouw advertentie geplaatst gaat worden.

Meer informatie over adverteren op Facebook 

 

 

Berichten promoten

Een bericht op je Facebook pagina kun je meer onder de aandacht brengen, met ‘Berichten promoten.’
Berichten die je de afgelopen 3 dagen hebt geplaatst kun je promoten en zo meer bereik voor dit bericht krijgen.

Meer informatie over berichten promoten op Facebook. 

 

 

Aanbieding of Offers

Je kunt ook aanbiedingen (offers) maken. De mensen die een aanbieding van jou claimen krijgen bijvoorbeeld een speciale korting. Maakt een klant gebruik van de aanbieding dan wordt dit vaak ook gedeeld op het persoonlijke profiel van deze klant.
Op deze manier verspreid jouw aanbieding zich ook onder mensen die nog geen fan van je pagina zijn. De aanbieding moet natuurlijk wel heel aantrekkelijk zijn voordat mensen actie ondernemen.
Aan de andere kant houden wij Nederlanders wel van een beetje korting.

Meer informatie over Aanbiedingen op Facebook. 

 

Facebook-klok.png

 

6 richtlijnen die je kunnen helpen


1. Plaats niet te vaak:
de belangrijkste reden om een pagina te ‘unliken’ is, dat er te vaak updates worden geplaatst. Gebruikers hebben er geen moeite mee om berichten van bedrijven te ontvangen in hun nieuwsoverzicht, maar zodra ze overspoeld worden met teveel (commerciële) updates haken ze snel af. Maar wat is te vaak? Persoonlijk zou ik zeggen dat je bij meer dan 3 updates per dag al moet gaan oppassen dat je niet te ‘spammerig’ overkomt. Maar let op: dit is ook maar een mening en verschilt sterk per branche. 

2. Plaats de updates niet te snel achter elkaar.
Dit kan gebruikers irriteren en hen aanzetten om je berichten te verbergen of te ‘unliken’. De levensduur van een update is gemiddeld drie uur; hierna ontvangt het bericht bijna geen nieuwe reacties en likes meer. Houd deze tijd ook aan als minimum tussen twee verschillende berichten.

3. Plaats niet te weinig:
dan is er automatisch weinig interactie tussen pagina en gebruiker. Dit heeft een negatieve invloed op de EdgeRank. Een minimum van twee tot drie berichten per week is aan te raden.

4. Plaats wanneer je fans op Facebook aanwezig zijn,
dus niet alleen wanneer jij werkt. Uit onderzoek van Argyle Social blijkt dat de meeste bedrijven op werkdagen tussen 9 en 5 uur updates plaatsen. Dit betekent niet automatisch dat jouw fans dan ook op Facebook actief zijn. Vooral in de avonduren en in het weekend wordt er veel gebruik gemaakt van Facebook. Probeer dus ook eens buiten kantoortijd te posten. Deze updates genereren over het algemeen 20% meer interactie dan gemiddeld. Een bijkomend voordeel is de verminderde concurrentie, doordat er minder pagina’s een update plaatsen. Wees gerust, via Facebook kan je de updates van te voren in plannen. Je bent dus niet verplicht om iedere avond en in het weekend te werken.

5. Plaats alleen een update als je iets interessants te melden hebt.
Dit klinkt heel logisch, maar toch gaan veel bedrijven hiermee de fout in. Om het zichzelf opgelegde aantal updates te halen, plaatsen ze ook berichten die minder interessant zijn en dus minder interactie genereren. Wees kritisch op wat je plaatst. Als het niet goed genoeg is, plaats het dan niet. Richt je op kwaliteit, niet op kwantiteit.

6. Het aantal berichten hangt af van de branche waarin je actief bent.
Ook wederom bijzonder logisch, maar dit wordt nogal eens vergeten. Per branche verschilt de informatiebehoefte van fans. Over het algemeen geldt: hoe saaier het product, hoe minder updates je fans willen. Fans van een voetbalclub vinden het minder erg als de club drie keer per dag iets plaatst, dan wanneer bijvoorbeeld een bank of verzekeraar deze frequentie hanteert. Er is ook redelijk veel onderzoek gedaan naar de beste dagen om berichten te plaatsen per branche en dat kan handig zijn om te raadplegen. Grootste conclusie is hier dat vooral in het weekend kansen liggen voor veel branches.

 

 

informatie

 

 

 

Lees meer »

9 tips
voor maximale publiciteit op Facebook voor jouw event

 

1. Nieuwswaardige items

Deze content mag eigenlijk niet ontbreken op de timeline van het Facebook-event. Het eerste wat de bezoekers willen weten zijn de 3 w’s: wat, waar en wanneer. Wanneer dit niet duidelijk gecommuniceerd wordt, haken de bezoekers snel af.

2. Volledige communicatie

Probeer zo duidelijk en volledig mogelijk te zijn in jouw communicatie. Breng bezoekers op de hoogte van de plek en hoe ze eventueel op de bestemming kunnen komen.

3. Gebruik schaarste

‘Bijna uitverkocht.’ ‘Nog maar paar tickets.’ ‘Wie zijn de laatste gelukkigen?’ Bezoekers voelen het goed aan. Het hart gaat sneller kloppen en de gretigheid neemt toe. Hij moet en zal die laatste kaart in bezit krijgen. Wanneer je met schaarste werkt, heeft de bezoeker sneller het gevoel ‘iets’ te gaan missen. Dit resulteert in veel interactie en een snellere verkoop van jouw tickets.

4. Persoonlijke berichten

Social media is voor sociale activiteiten en dat betekent dat gunnen een belangrijke rol inneemt. Maak jouw berichten dus persoonlijk, oprecht en betrokken. Ga niet alleen commerciële berichten uitzenden, want mensen druipen dan snel af.

5. Organiseer een winactie

Iedereen is wel een beetje competitief. Daarom werken winacties zo goed op Facebook. Niet alleen de bezoekers van jouw Facebook-event worden hier vrolijk van, maar jij ook. Winacties zorgen voor interactie en dus voor meer bekendheid van jouw evenement. Slim is hierbij facebook goed te gebruiken.

6. Houd de doelgroep op de hoogte

Het is soms lastig in te schatten. Wanneer communiceert je teveel en wanneer te weinig. Het belangrijkste is om de doelgroep op de hoogte te houden. Dit doe je door regelmatig korte en voornamelijk relevante updates te verstrekken over jouw evenement. Dit hoeven geen lange berichten te zijn. Berichten tussen de 100 – 250 tekens is voldoende. Wat ook goed werkt is het plaatsen van opbouw-, en backstagefoto’s op de timeline van het Facebook-event. Zo kan jouw doelgroep zien wat er speelt en op deze manier houdt je ze betrokken.
De beste tijd om iets te posten ligt tussen 19.00u en 20.30u. Meestal na het eten wordt de mobiel veelvuldig bekeken.

7. Visualiseer

Een beeld zegt meer dan 1000 woorden. Een welbekende quote. De waarheid valt te betwisten. Wat wel als een paal boven water staat is dat visualisaties zoals video en sprankelende plaatjes goed werken op social media. Het trekt aandacht en maakt jouw evenement aantrekkelijker.

8. Verander niet van informatie

Soms kan het voorkomen dat plannen wijzigen. Het is zeer gemakkelijk om deze wijzigingen door te geven op Facebook. Zorg er voor dat je niet te vaak van informatie wijzigt. Dit kan als zeer vervelend worden ervaren door (potentiële) bezoekers.

9. Promoot het evenement

Het promoten van jouw Facebook-event zorgt voor veel meer bereik. Promoties op Facebook brengen jouw Facebook-event niet alleen onder de aandacht van jouw eigen vrienden, maar ook de vrienden van je vrienden en verder. Daarnaast is het ook mogelijk om de promotie af te stemmen op een specifieke doelgroep. Als je bijvoorbeeld een muziekfestival organiseert, kunt je de promotie segmenteren.

 

informatie

 

Lees meer »

Beveilig je website

Een beveiligde website herken je aan het slotje in de adresbalk.

https-3.png

Het is wettelijk verplicht om het verzenden van persoonsgegevens via internet te beveiligen. Voorkom boetes, teruglopende bezoekersaantallen en potentiële imagoschade, en verzeker jezelf van een veilige, en dus succesvolle, website met een SSL-certificaat

SSL

SSL staat voor Secure Socket Layer, dit zorgt voor een versleutelde verbinding tussen een webserver en een internetbrowser. Hierdoor zijn alle gegevens die worden verzonden beveiligd en deze kunnen niet door buitenstaanders worden gestolen
Vanaf januari 2017 waarschuwing bij websites zonder HTTPS

Wat is een SSL certificaat?

Een SSL Certificaat is een identiteitskaart voor je website en een duidelijk signaal aan je bezoekers dat de verbinding met de website versleuteld en dus beveiligd is. SSL (Secure Sockets Layer)* is de naam voor een encryptie-protocol dat het mogelijk maakt om communicatie op internet te beveiligen. Door middel van een complexe versleuteling van de verzonden gegevens kan zowel de authenticiteit van een website, als de veiligheid van de verbinding waarover de gegevens worden verzonden gewaarborgd. Met andere woorden, een website mét SSL verbinding is gegarandeerd van wie een bezoeker denkt dat deze is, en de communicatie met de website, wanneer er gegevens worden verzonden, kan niet worden afgeluisterd. Websitebezoekers herkennen een website met SSL verbinding aan het gesloten slotje in de adresbalk van de browser en https:// voor een webadres, en voor een SSL verbinding is een SSL certificaat nodig dat verstrekt is aan één specifieke website. De browser geeft dus altijd aan dat de communicatie veilig en versleuteld is, maar ook dat de bezoeker alle relevante informatie over de eigenaar van de het certificaat op kan vragen, om zeker te weten dat de vertrouwelijke informatie naar de juiste ontvanger gaat.

Wanneer verplicht?

Wanneer je je bezoekers persoonsgegevens via je website laat versturen is een SSL beveiliging noodzakelijk. Dus wanneer je gebruik maakt van de Webshop module of een contactformulier op je website.

Zoekmachines
Google hecht ook waarde aan beveiligde websites. Websites met een SSL certificaat worden dan ook positief beoordeeld. SSL is namelijk een rankingfactor. 

Meer omzet
Ook consumenten op het internet zijn zich steeds bewuster van de online veiligheidsrisico's en kiezen voor aangetoonde betrouwbaarheid. Een SSL certificaat toont website bezoekers dat je veiligheid en integriteit serieus neemt.

Gegarandeerde veiligheid
Met de SSL certificaten ben je er zeker van de dat de gegevens die er tussen je website en je bezoekers worden uitgewisseld niet kunnen worden afgeluisterd en misbruikt. Belangrijk voor jou, van cruciaal belang voor je klanten.

 

informatie

 

Lees meer »

automatisch antwoord instellen

 

Vaak krijg ik de vraag; Ik heb geen exchange-account, kan ik een automatisch antwoord instellen bij Microsoft Outlook 2010/2013. Ja dat kan!!

 

Bedrijven hebben een Exchange-account: Een Microsoft Exchange-account is een e-mailaccount voor werk of school. De organisatie heeft een IT-afdeling die een programma uitvoert dat Microsoft Exchange Server wordt genoemd. Deze server verzorgt de e-mailservice. Met een Exchange-account kun je met een klik een automatisch antwoord instellen... maar een automatisch antwoord instellen kan ook op en andere manier. 

Outlook zonder exchange-account

SJABLOON MAKEN

 • Open nieuwe email
 • Typ de tekst van het automatisch antwoord
 • Ga naar BESTAND, kies opslaan als outlook sjabloon, geef het sjabloon de naam afwezig of vakantie (opslaan in de map die nu open staat)
 • Email venster weer sluiten, niet opslaan

 

GA NAAR EXTRA

 • Ga naar REGELS EN WAARSCHUWINGEN
 • Klik op nieuwe regel
 • Klik op regel toepassen op berichten die ik ontvang
 • Klik op volgende
 • Stap 1: Vink aan: afkomstig van personen of openbare groep
 • Stap 2: klik op personen of openbare groep
 • Selecteer hier de personen voor het automatisch antwoord
 • Klik op volgende
 • Stap 1: Vink aan: beantwoord het bericht met een specifieke sjabloon.
 • Stap 2: klik aan specifieke sjabloon en selecteer de sjabloon die je wilt gebruiken onder gebruikers sjabloon in bestandsysteem. Klik op openen
 • Klik op volgende
 • Hier is het net nodig iets te doen, klik nogmaals op volgende
 • Geef bij stap 1 de regel de naam van het automatisch antwoord
 • Klik dan op voltooien
 • Klik op dan op toepassen

 

UITZETTEN AUTOMATISCH ANTWOORD

 • Ga naar extra
 • Klik op regels en waarschuwingen
 • Vink de regel uit

 

informatie

 

Lees meer »

Wat is er te doen in Heeten

Evenementen in Heeten

Een Evenementenkalender mogelijk gemaakt door Plaatselijk Belang Heeten

Om de betrokkenheid van de inwoners te kunnen vergroten hebben zij een evenementenkalender opgezet, welke evenementen zijn er in Heeten. Door zo snel mogelijk het evenement van jouw vereniging/organisatie aan de coördinator van de evenementenkalender van Heeten door te geven, kunnen anderen bij het regelen van hun evenementen rekening houden met reeds geplande activiteiten. Hiermee kan niet alleen voorkomen worden dat  zaken dubbel worden ingepland maar minstens zo belangrijk, kunnen inwoners op één plek gemakkelijk zien wat er zoal in Heeten te doen is. 

Als je iets organiseert, dan is het dan ook aan te bevelen eerst de evenementenkalender te raadplegen.

Wil jij jouw activiteit/Evenement op de Evenementenkalander ga dan naar:

https://www.pbheeten.nl/evenementen-heeten

 

 informatie

 

 

Lees meer »