Wet maatschappelijke ondersteuning - Jeugdwet

Beveilig jouw website

Beveilig je website

Een beveiligde website herken je aan het slotje in de adresbalk.

https-3.png

Het is wettelijk verplicht om het verzenden van persoonsgegevens via internet te beveiligen. Voorkom boetes, teruglopende bezoekersaantallen en potentiële imagoschade, en verzeker jezelf van een veilige, en dus succesvolle, website met een SSL-certificaat

Een SSL Certificaat is erg belangrijk voor de identiteit van de website en de eigenaar daarvan. Het geeft vertrouwen. Bezoekers van de website weten dat er veilig met hun persoonsgegevens wordt omgegaan en kwaadwillenden dit niet kunnen 'afluisteren'.

SSL

SSL staat voor Secure Socket Layer, dit zorgt voor een versleutelde verbinding tussen een webserver en een internetbrowser. Hierdoor zijn alle gegevens die worden verzonden beveiligd en deze kunnen niet door buitenstaanders worden gestolen
Vanaf januari 2018 waarschuwing bij websites zonder HTTPS

Wat is een SSL certificaat?

Een SSL Certificaat is een identiteitskaart voor je website en een duidelijk signaal aan je bezoekers dat de verbinding met de website versleuteld en dus beveiligd is. SSL (Secure Sockets Layer)* is de naam voor een encryptie-protocol dat het mogelijk maakt om communicatie op internet te beveiligen. Door middel van een complexe versleuteling van de verzonden gegevens kan zowel de authenticiteit van een website, als de veiligheid van de verbinding waarover de gegevens worden verzonden gewaarborgd. Met andere woorden, een website mét SSL verbinding is gegarandeerd van wie een bezoeker denkt dat deze is, en de communicatie met de website, wanneer er gegevens worden verzonden, kan niet worden afgeluisterd. Websitebezoekers herkennen een website met SSL verbinding aan het gesloten slotje in de adresbalk van de browser en https:// voor een webadres, en voor een SSL verbinding is een SSL certificaat nodig dat verstrekt is aan één specifieke website. De browser geeft dus altijd aan dat de communicatie veilig en versleuteld is, maar ook dat de bezoeker alle relevante informatie over de eigenaar van de het certificaat op kan vragen, om zeker te weten dat de vertrouwelijke informatie naar de juiste ontvanger gaat.

Wanneer verplicht?

Wanneer je je bezoekers persoonsgegevens via je website laat versturen is een SSL beveiliging noodzakelijk. Dus wanneer je gebruik maakt van de Webshop module of een contactformulier op je website.

Zoekmachines
Google hecht ook waarde aan beveiligde websites. Websites met een SSL certificaat worden dan ook positief beoordeeld. SSL is namelijk een rankingfactor. 

Meer omzet
Ook consumenten op het internet zijn zich steeds bewuster van de online veiligheidsrisico's en kiezen voor aangetoonde betrouwbaarheid. Een SSL certificaat toont website bezoekers dat je veiligheid en integriteit serieus neemt.

Gegarandeerde veiligheid
Met de SSL certificaten ben je er zeker van de dat de gegevens die er tussen je website en je bezoekers worden uitgewisseld niet kunnen worden afgeluisterd en misbruikt. Belangrijk voor jou, van cruciaal belang voor je klanten.

 

 

https://www.ssl.nu/nl/over+ssl.nu/helpdesk/wat+is+ssl/

 

 


«   »