Wet maatschappelijke ondersteuning - Jeugdwet

Website prestatie - Tips

 

Wanneer je website niet presteert volgen hier een aantal tips die je toe kunt passen voor hogere zoekmachine resultaten, bezoekersloyaliteit en meer verkopen.

Verwijder overbodige onderdelen

Elk onderdeel op je website probeert de aandacht van de bezoeker te trekken. Dit zorgt ervoor dat het uiteindelijke doel misschien wel nooit bereikt wordt. Is die welkomstboodschap wel nodig? Worden die knoppen en functies eigenlijk wel gebruikt? Verwijder alle overbodige functies zodat het hoofddoel niet over het hoofd wordt gezien!

Update je informatie

Zorg dat tijdgerelateerde informatie ook echt bij de tijd is. Wanneer je niet de mogelijkheid hebt om regelmatig te updaten zorg dan dat je zo min mogelijk gebruik maakt van tijdgerelateerde informatie.

Maak de tekst leesbaar

Grote blokken met tekst zijn moeilijk om te lezen en nodigen ook niet uit om verder te lezen. Verdeel grote stukken tekst in leesbare alinea’s.

Bekijk je lettertypes

Zorg ervoor dat je website een uniformiteit uitstraalt. Dit betekent dezelfde lettertype en dezelfde lettergrootte.

Voeg regelmatig nieuwe content toe

Zorg ervoor dat je regelmatig nieuwe content toevoegt om je bezoekers tevreden te stellen. Een bijkomend voordeel is dat het regelmatig updaten van je website voor hogere resultaten bij de zoekmachines zorgt.

Maak je afbeeldingen zoekmachine vriendelijk

Zorg dat je een ankertekst ingeeft bij alle afbeeldingen die je op de website plaatst voor hogere zoekmachine resultaten.

Verwijder flashy onderdelen

Flashy content (bewegende onderdelen, muziek enz.) irriteert vaak de bezoeker. Wanneer je bezoekers iets duidelijk wil maken zorg dan voor een verrassende tekst.
Repareer of verwijder gebroken links
Kijk alle links op je website na om te kijken of dat ze nog werken.

 

 

 


«   »