Wet maatschappelijke ondersteuning - Jeugdwet

SEO Search Engine Optimalisation

Zoekmachine optimalisatie een methode om ervoor te zorgen dat uw website goed scoort in de zoekmachines op relevante trefwoorden. Doordat uw website een hoge positie heeft op trefwoorden die bezoekers intypen in de zoekmachine, ontvangt u meer relevante bezoekers.

 

Hoe wordt SEO en optimalisatie uitgevoerd?
Bij SEO wordt uw website geoptimaliseerd zodat de zoekmachine makkelijk door uw website heen kan surfen Een zoekmachine zoals Google heeft een software programma (Googlebot) die de hele dag bezig is met het bezoeken en indexeren van websites. Zodra de Googlebot een link tegenkomt naar een andere pagina of website zal hij deze pagina bekijken en gegevens hiervan opslaan.

Om te zorgen dat uw website goed wordt geïndexeerd dient de website zoekmachine vriendelijk te worden gemaakt. Bij de optimalisatie van uw website wordt daarom veel aandacht besteed aan een duidelijke interne structuur van de onderliggende pagina’s en moet de navigatie van uw website goed volgbaar zijn. Websites die gemaakt zijn in frames en flash zijn bijvoorbeeld niet goed volgbaar door de zoekmachines en daarom af te raden bij de zoekmachine optimalisatie van een website.

 

SEO website trefwoorden keuze
Van belang bij SEO is dat u de juiste trefwoorden in uw website heeft staan. Voor de zoekmachine moet het duidelijk zijn waar de website over gaat en elke pagina van de website moet goed gefocust zijn op een specifieke trefwoord combinatie. Deze trefwoorden moeten goed aanwezig zijn in onder andere de teksten van de pagina’s.

Als de website helemaal zoekmachine vriendelijk is en de optimalisatie van de trefwoorden en teksten heeft plaatsgevonden dan moet Google ervan overtuigd worden dat u erg belangrijk bent en een hoge positie verdiend in de zoekmachines. Uw website moet door de SEO en optimalisatie gewoon erg goed zijn, qua vormgeving, gebruiksgemak, originaliteit en inhoud. Als deze zaken op orde zijn dan wordt er al snel veel gelinkt naar uw website. U kunt uiteraard ook zelf andere websites benaderen met de vraag of zij een link naar uw website willen plaatsen. Doe dit, zoals alle optimalisatie en SEO zaken, met beleid.