Hulp bij Social Media

Majosa kan u helpen en ondersteunen bij uw online communicatie op Social Media.

Als ondernemer heeft u  het al druk genoeg, waardoor het opzetten en bijhouden van sociale netwerken er vaak bij inschiet. Toch blijft het aantal sociale netwerken toenemen en blijven bestaande netwerken zich ontwikkelen. Hierdoor kan social media niet ontbreken binnen de communicatiemix.  Social netwerken zijn namelijk perfect voor het onderhouden van bestaande relaties, het ontwikkelen van nieuwe en om u te onderscheiden van de concurrent.

Bijna iedereen in Nederland komt elke dag wel in aanraking met Social Media. En dat je daar als bedrijf met succes op in kan spelen, is algemeen bekend. Bedrijven kunnen er niet meer omheen: Consumenten twitteren en facebooken er lustig op los. Waar het vroeger zin had te adverteren op televisie of in (lokale) kranten, is de consument nu vooral actief op social media. Om als bedrijf de consument te kunnen bereiken blijft er dan ook nog één optie over: meedoen in de wereld van social media.

Mond-tot-mond reclame kan zich via social media veel sneller en wijder verspreiden. Mede dankzij die digitale ‘vrienden’. Gericht adverteren via sociale netwerken als Facebook en precies de doelgroep op persoonlijke manier benaderen, werkt vele malen effectiever dan een folder in de bus.

Bezoekers kunnen uw berichten liken en delen. U kunt foto’s en video’s plaatsen, bijvoorbeeld van events. Iedere bezoeker van het event ( en zijn vrienden ) die op zo’n foto staat, zal de foto liken.

Waar wilt jij social media voor jouw bedrijf gaan inzetten ?

Bepaal eerst jouw online strategie.
Wat zijn nu de eerste stappen waarmee u begint? Maak niet zomaar een bedrijfsaccount op Twitter en Facebook aan om lukraak wat berichten te posten, maar bedenk eerst een social media strategie.

Wat wil je als bedrijf bereiken?
U kunt social media inzetten voor de marketing van uw producten of diensten maar ook om naamsbekendheid te krijgen. Wilt u personeel vinden via Social Media kanalen? Zorg dat u dit vooraf kadert binnen uw organisatie.


Als uw doel bepaald is, de pagina's zijn aangemaakt,  is het belangrijk dat iemand die er plezier aan beleefd de pagina's gaat bijhouden. Let er dus goed op wie u kiest om uw Social Media activiteiten te monitoren en updates te plaatsen. Wanneer niemand het leuk vindt om met Social Media aan de slag te gaan, zullen de pagina's sporadisch bijgehouden worden. Niets is zonde als lege Social Media pagina's waar nauwelijks interactie op plaatsvindt.

 

 

Voor meer informatie, neem vrijblijvend contact op.